Ako najlepšie rozmraziť mäso?

premýšľate nad tým, že začnete kŕmiť svojho psa surovou stravou? Potom si pripravte miesto v mrazáku, predsa len sa oplatí kúpiť mäso do zásoby vo väčšom množstve. Viete, ako ho správne rozmraziť?

Zo všetkého najlepšie je nechať mrazené mäso pomaly rozmraziť v chladničke, ale to vyžaduje, aby ste si na to spomenuli s dostatočne dlhým predstihom. Môžete ho tiež nechať rozmraziť pri izbovej teplote alebo v studenej vode. Ak niekedy zabudnete vybrať včas mäso z mrazničky, potom je lepšie rozmraziť ho v teplej vode, než ho dávať do mikrovlnnej rúry. Vhodnejšie je nerozmrazovať ho v mraziacom sáčku, pretože na plastu sa uchytávajú baktérie. Surovým mäsom môžete kŕmiť dokonca aj v prípade, že ľahko zapácha alebo je zafarbené. Psy majú väčšinou také mäso radi a nie je pre nich nebezpečné, ak nebolo nepriedušne uzavreté. Vyložene zapáchajúce mäso však psovi nikdy nedávajte. Rovnako tak staršie uvarené mäso psovi nedávajte, mohlo by byť pre psa nebezpečné. Niektorí majitelia kŕmia psa tiež čiastočne zamrznutým mäsom. U niektorých psov to môže spôsobiť hnačku, srieň to zvládajú bez problémov, je to dosť individuálne.

Zdroj: Swanie Simon, Zdravá výživa pre starého a chorého psa - surová strava BARF, vydalo nakladateľstvo GRADA