30.01.17 Výživa

domáce sušienky

Tento článok je preložený pomocou Google Translate. Na jeho ručnom preklade pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

Miluje váš pes maškrty všetkého druhu? Čo tak mu občas upiecť domáce sušienky? Vďaka čerstvým surovinám budete mať istotu, že váš psík dostáva to najlepšie. Inšpirujte sa.

pečeňovej

ingrediencie:

2 a ½ šálky ražnej múky

200 g čerstvých kuracích pečene

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

4 lyžice slnečnicového oleja

1/2 šálky vývaru z pečene

Uvarte vo vode kuracia pečeň (cca 15 minút) a nechajte ich vychladnúť. Predhrejte rúru a vyložte plech papierom na pečenie. Rozmixujte pečeň s vývarom, mäsovú zmes zmiešajte s ražnú múkou, petržlenovou vňaťou, olejom. Miešajte, až vám vznikne hladké cesto. V prípade potreby pridajte múku či pár lyžíc vývaru. Tvarujte malé guľôčky, ktoré rozložte na plech. Pečte približne 25 minút na 170 ° C

diétne hruškové

ingrediencie:

3 šálky špaldovej múky

2 šálky ovsených otrúb

1 šálka tvarohu

1 čerstvá hruška

1 lyžička škorice

½ šálky vody

Predhrejte rúru, na plech si rozložte papier na pečenie. Premiešajte pšeničnú múku, ovsené otruby a tvaroh, pridajte roztlačenú hrušku, škoricu a vodu. Zo zmesi vytvorte hladké cesto. Na pomúčenej doske vyváleje cesto do placky a vykrajujte sušienky rôznych tvarov. Pečte asi 20 minút na 160 ° C

tuniakové

ingrediencie:

2 a ½ šálky špaldovej múky

1/2 šálky drvených ovsených vločiek

200 g tuniaka z konzervy (tuniak vo vlastnej šťave)

1 vajce

3 a ½ lyžice slnečnicového oleja

½ šálky vody

Predhrejte si rúru, na plech položte papier na pečenie. Tuniaka prepláchnite vo vode, aby ste ho zbavili soli. Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvorte hladké cesto, z etkého vykrajujte sušienky. Pečte je približne 20 minút na 150 ° C.