Silvester je spojený s maškrtením najrôznejších dobrôt. Pripravte si tento rok zdravé maškrty, ktoré môžete žuť so svojim štvornohým miláčikom.
Psy milujú pochúťky, ktoré je zabaví na dlhú dobu. Sladké zemiaky je nadchnú sladkou chuťou. Vďaka vysokému podielu vlákniny z nich získavajú energiu postupne. Sú tiež významným zdrojom draslíka, sodíka a horčíka, ktorý podporuje stavbu kostí a správne svalové napätie. A áno, môžu je chrúmať pri televízii i páničkovia.
batátový žuvačky
Príprava: 3 ¼ hodiny
Potreba (zhruba 15 kúskov):
4 vetvičky tymiánu
2 sladké zemiaky
2 lyžice olivového oleja
postup:
Rúru predhrejte na 90 ° C, plech vyložte papierom na pečenie. Tymián odrhnite a nasekajte nadrobno. Sladké zemiaky umyte a pozdĺžne nakrájajte na plátky hrubé zhruba 1 cm. Potrite ich zľahka z jednej strany olivovým olejom a posypte tymiánom. Vyskladajte je na pripravený plech potretú stranou nahor. Pečte tri hodiny, približne každú hodinu obráťte. Ak sa sladké zemiaky príliš rýchlo vysušujú, znížte teplotu na 50 ° C a pečte je dlhšie, až budú gumové (ako krížalky). Vyberte a nechajte vychladnúť.
Recept je z knihy Neštěkej a jedz !, www.facebook.com/kucharkapropsy/
Fotka od Lauren Rathbone z Pixabay
Prihlásením súhlasíte so spracovaním osobných údajov .