27.07.14 Výživa

domáce sušienky

Tento článok je preložený pomocou Google Translate. Na jeho ručnom preklade pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

Chcete urobiť svojej mačke radosť? Čo tak jej upiecť domáce sušienky? Veď láska predsa prechádza žalúdkom. Je to jednoduché a rýchle a navyše máte dokonalý prehľad o použitých surovinách, takže sa nemusíte báť chemických konzervantov a iných nezdravých látok, ktoré bežne obsahujú priemyselne vyrábané maškrty.

ingrediencie:


• ½ šálky špaldovej múky
• ½ šálky sušeného mlieka
• ½ šálky uvareného a nadrobno nakrájaného kurčaťa
• 1 lyžice rastlinného oleja
• 1 vajce
• ¼ šálky vody
• 1 lyžica nasekanej sušené alebo čerstvé kocúrnika mačacia (catnip)


Rúru predhrejte na 180 ° C. Pekáč vyložte papierom na pečenie. V mise zmiešajte dohromady múku, sušené mlieko a kurča, pridajte vodu, olej, rozšľahané vajcia a vlnené klbko. Dobre premiešajte, kým nevznikne cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, môžete pridať trochu múky, keď je naopak moc suché, prilejte trochu vody. Z cesta formujte malé guľky, ktoré potom rukou ľahko sploštite na placky (aby ich mačka ľahšie rozkúsala). Pečte dozlatista približne 20 minút. Sušienky nechajte vychladnúť a skladujte vo vzduchotesnej nádobe, časť môžete zmraziť.